12 Mayıs 2012 Cumartesi

Ülkemizde çalışmak için en çok tercih edilen sektör hangisi

Aslında bu sorunun cevabını biliyoruz. Her gün yayınlanan ilanlarımıza gelen yüzlerce yorumda istatistiksel olarak vatandaşımızın daha doğrusu işsiz vatandaşımızı en çok hangi kurumlarda çalışmak istediğini tahmin edebiliyoruz. Hepinizin de tahmin ettiği gibi işsiz arkadaşlar öncelikle Kamu kurumlarında çalışmak istemekte. Bunun nedeni rahat iş olanakları, yüksek maaş gibi önemli kriterler olabilir. Kamu kurumları dışında yarı özerk yada sonradan özelleştirilmiş kurumlar işsizleri daha fazla cezbediyor. Örneğin ne zaman Türk telekom eleman alımı ile ilgili bir ilan yayınlasak kullanıcı yorumları devasa boyutlara ulaşabiliyor.
Kamu ve yarı özerk kurumların ardından işsiz arkadaşlarımız daha çok şubeleşmiş büyük kuruluşları tercih ediyor. Örneğin Migros, Turkcell gibi İstanbul merkezli kurumlar işsiz arkadaşlarımızın çalışmak istediği perakende satış mağazaları. Bunların dışında olmazsa olmaz inşaat sektöründe çalışmak isteyenlerin sayısı azımsanacak gibi değil. Enka inşaat, Varyap, Rönesans inşaat işçi eleman alımları çok titizlik ile takip ediliyor.
Tüm bu sektörler dışında ülkemizde belkide en fazla çalışma isteği duyulan sektör bankacılık sektörü. Takım elbiseler içinde klimalı temiz ortamda çalışmak isteyen arkadaşlar daha çok bankalara iş başvurusu yapmaktadır. Akbank, Finansbank, İş bankası ilanları yorum sılaralamasında hep birinci olmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder