14 Nisan 2012 Cumartesi

Böyle olur SGK’nın adil soruşturması!

Daha önce Kayıp 1 Milyonluk Promosyon parasıyla ilgili olarak Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’e konuyla ilgili adım atmasını ve sorumluları bularak gereğini yapmasını istemiştik. Çağrımızın beyhude bir çaba olduğu ortaya çıktı. Konuya ne kadar ciddiyetsiz yaklaşıldığı bir kez daha kamuoyuna yansıdı. Haberlere göre, Bakan ve SGK Başkanı 1 milyon TL’lik yemek yemiş görünmekte ancak soruşturmayı bir SGK müfettişi yürütmektedir.


BES Başkanının yaptığı açıklamaya göre, Kayıp 1 Milyonluk Promosyon parasını soruşturmak için bir SGK Müfettişi görevlendirilmiştir. Bu çok ciddiyetsiz bir yaklaşımdır. Kamuoyunda günlerce gündem olan bu kadar ciddi bir konunun soruşturulmasının bir SGK Müfettişine verilmesi daha baştan “Birol AYDEMİR ve Fatih ACAR” bu işin içinde yok demektir. Böyle bir varsayım olmasaydı kendi emrinde çalışan bir müfettişe bu işin soruşturulması verilmezdi. Birazcık bu işten anlayan herkes bilir ki kendi emrinde çalışan müfettişler amirleri hakkında soruşturma yapamazlar. Müfettişin de birazcık hukuk bilgisi varsa bu soruşturmayı tekrar Fatih ACAR’a iade etmesi gerekir.
Savunma ve ifadelerini alamayacakları amirler o zaman nasıl soruşturulacak? Elbette soruşturulamayacak. Biraz daha ileri gidersek bu soruşturmayı Bakanlık Müfettişleri dahi yapamazlar. Çünkü, Bakanın makam odasının banka promosyonu ile yapıldığına ilişkin ciddi iddialar ve belgeler bulunmaktadır. Yine Bakanın yemek faturaları da kamuoyuna yansımıştır.
Bu nedenle bu soruşturma ancak Başbakanlık Müfettişleri tarafından yapılabilir. Bırakın Başbakanlık Müfettişlerini konuyu soruşturma görevi SGK Müfettişi Cengiz ÖZMEN’e verilmiştir.
Bu konuda kimse cambaza bak muamelesi çekemez. Baştan biz söylüyoruz, daha başlamadan bu soruşturma netameli hale gelmiştir. Kamuoyu ve memur sendikaları bu konuyu yakından takip ediyor ve bu açık öyle küçük yamalıklarla örtülecek gibi de görünmüyor.
Sayın Bakan şuan itibariyle mızrak çok büyük olduğu için çuvala sığmıyor. Her ne kadar 1 milyon TL lik promosyon parasını harcayanlar sizin döneminizde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yapan kişilerse de sizin de harcamalarda adınız geçmektedir. Unutmayın ki siz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanısınız ve sendikal haklar bağlamında memurun promosyondan kaynaklanan parasının peşine en fazla sizin düşmeniz gerekmektedir. Böyle bir konuda başka bakanlar lakayd davransalar dahi sizin bu konuda lakayd davranmanız mümkün değildir.
Tekrar ediyoruz ve konunun takipçisiyiz. Hiç kimse böyle bir konuyu küçümseyemez ve küçümsememelidir de. Ortadaki iddialara göre;
1- Kayıp 1 milyon TL lik promosyon parası,
2- Kandırılmış bir millevekili ve onun şahsında Meclis,
3- Biri açık diğeri gizli bir anlaşma,
4- Kandırılan ve parası gasbedilen 25 bin personel,
bulunmaktadır.
Eğer sizin vicdanınız bu olan bitenlere sessiz kalacak genişlikteyse zaten diyecek bir şeyimiz olamaz. Yok eğer aksi durum geçerliyse o zaman gereğini yaptım diyerek konuyu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına bir üst yazıyla gönderirsiniz ve biz de gocunmadan buradan sizi tebrik ederiz. SGK Müfettişi görevlendirmesini sehven yapılmış görüyoruz ve gerekli düzeltmeyi yapacağınızı ümit ediyoruz. Sakın ola ki bu konuyu SGK Müfettişi inceler ve üzeri örtülür gibi bir yanlışa düşmeyiniz. Bu olay hafızalara kazınmış bir durumda ve kolay kolayda unutulacak gibi görünmüyor. 1 milyonluk kayıp memur promosyonu SGK memuruna iade edilene kadar bu konu kapanamaz.
Buradan hatırlatıyoruz, sayın ACAR bu kadar uyanıklık hayra alamet değildir ve başınıza bela açabilir. Sayın Bakana durumu izah edin ve üzerinize vazife olmayan konularda yük altına girmeyin. Zira bu yük, altından kolay kolay kalkılacak kadar hafif görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder