14 Nisan 2012 Cumartesi

11 Milyon İşçiye Kıdem Müjdesi

Çalışma Bakanı Çelik, “Şu an 11 milyon işçinin sadece yüzde 8′i tazminat alabiliyor. Fon sistemine geçeceğiz” dedi..
Çalışma hayatında önemli değişimler yaşayan Türkiye, ile ilgili de yeni bir döneme giriyor. Çalışma Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalıştığı Fonu ile ilgili yasal düzenlemeyi önümüzdeki günlerde sosyal tarafların görüşüne açacak.

“MEVCUT HAKLARA DOKUNULMAYACAK”

Hükümet programında da yer alan fon tasarısı daha sonra da Meclis gündemine gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kurulması planlanan Kıdem Tazminatı Fonu’na ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sabah’a konuşan Çelik, “Kıdem tazminatı ile ilgili yasayı çalışıyoruz. güvenliği yasasından sonra bu konuyu sosyal taraflarla görüşeceğiz. Kıdem tazminatı ile ilgili bireysel fon hesabını öngörüyoruz. Hükümet programı fonun kurulması yönünde. Mevcut haklara dokunulmayacak. Mevcut aynen kalsın istiyoruz” dedi.
: Amerika Birleşik Devletleri, en az lise mezunu 50 Bin İşçi Alacak.Maaşlar en az 4 Bin Dolar.Ayrıntılar ve Başvuru Formu İçin Tıklayın

“DEVELETTE ÇALIŞIYORSA GARANTİSİ VAR”

Türkiye’de kıdem tazminatı uygulamasında ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Çelik, çalışanların yalnızca yüzde 8′inin kıdem tazminatından yararlanabildiğinin altını çiziyor. Buna karşın yüzde 92′inin kıdem tazminatı hakkından yararlanamadığının altını çizen Çelik, “Bu tabloya kim ne diyecek, kim karşı çıkacak. var. Yüzde 8′i 800 bin işçi yapar. Bu 800 bin kişi kıdem tazminatını alacağını varsayıyor. Dolaysıyla işçinin kıdem tazminatı garantisi yok. Devlette çalışıyorsa garantisi var. Onun da sayısı 350 bin kişi” diye konuştu. , bunun yerine çalışan herkesin hak ettiği ölçüde yararlanabileceği bir sistem kurmak istediklerini belirtti.

KAZANILMIŞ HAKLAR KORUNACAK

Kazanılmış hakların korunması üzerine bir sistem kuracaklarını aktaran Faruk Çelik, kıdem tazminatı miktarının ise düşebileceğinin altını çizdi. Çelik, şunları söyledi: “Oransal olarak en yüksek bizde. En az işçinin yararlandığı ama kullandığında da en yüksek tazminatı aldığı bir sistem. Bunu yaygınlaştırıp 1 ay bile çalışanın yaralandığı bir sistem kuracağız. Bu iş kavga konusu değil.”
ensonhaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder